Jehněčí kotlety s tandoori kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máta
  • 400 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Rajčata
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 1573.5 mg
  • Vláknina 4645.5 mg
  • Vitamín A 4645.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafránové pestíky 5 minut máčíme v misce s horkou vodou.

  • 2

    Namočený šafrán poté smícháme s garam masalou, mletým pepřem, chilli kořením, drceným kmínem, bílým jogurtem, čerstvým nastrouhaným zázvorem, rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a solí.

  • 3

    Do takto připravené marinády vložíme naklepané kotletky, otočíme je, aby se obalily marinádou a necháme marinovat 3 - 4 hodiny (nebo i přes noc).

  • 4

    Namarinované kotletky potom 4 - 5 minut z obou stran grilujeme v grilovací pánvi nebo na roštu. Chceme-li maso propočenější, grilujeme delší dobu.

  • 5

    Hotové kotletky poodáváme s mátovým jogurtem a rajčatovou salsou.

  • 6

    Mátový jogurt získáme smícháním 250 ml bílého jogurtu, 1 lžíce medu a 60 g jemně nasekané čerstvé máty.

  • 7

    Rajčatovou salsu připravíme smícháním 3 nakrájených rajčat, kostek z jedné okurky, bez semen, 1 rozkrájené červené cibule, 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic čerstvého koriandru a 2 lžic limetkové šťávy.

Komentáře k receptu