Křehké sýrové pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 197.6 mg
  • Draslík 51.3 mg
  • Vláknina 3891.5 mg
  • Vitamín A 3891.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme a do mísy odvážíme 200 g. Přidáme mouku, sůl, mletou papriku, studené máslo pokrájené na jemné vločky, vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minut.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát silný 1 cm, rádýlkem krájíme proužky dlouhé 12 cm a široké 1,5 cm, zakroutíme je. Necháme asi 30 minut chladit.

  • 3

    Potom spirálky těsta potřeme rozšlehaným žloutkem. Několik jich posypeme zbylým sýrem, několik solí a kmínem, zbylé mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu