Nákyp rýžový se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 300.3 mg
  • Draslík 136 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osoleném mléce uvaříme rýži a necháme vychladnout. Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme rýži a ze dvou bílků sníh. Pečeme ve vymaštěné, strouhankou vysypané nákypové forma 25 minut. Poté povrch potřeme zavařeninou a sněhem ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.

  • 2

    Stejným způsobem připravujeme nákyp s ovocem přidaným do těsta.

Komentáře k receptu