Rajčatový koláč s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 g Rajčata
  • 400 g Cibulka jarní
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 520.8 mg
  • Vláknina 7270.9 mg
  • Vitamín A 7270.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce, nakrájeného másla, lžičky soli a zakysané smetany vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut v chladničce.

  • 2

    Plech vymastíme lžící másla a vyválíme na něm těsto. Několikrát je propíchneme vidličkou a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a 1 minutu povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

  • 4

    Těsto poklademe plátky rajčat, posypeme cibulkou a zalijeme trochou vývaru. Osolíme, opepříme a poklademe nakrájenou slaninou. Pečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu