Grilované vepřové řízky s hráškovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 2559 mg
  • Vitamín A 2559 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olejem a necháme odležet hodinu v lednici.

  • 2

    Zelený hrášek prohřejeme a necháme okapat. Do rozehřáteho másla zamícháme sůl a jemně nasekanou petrželku.

  • 3

    Řízky rozložíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

  • 4

    Přendáme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou, pokapeme vypečenou šťávou a obložíme hráškem.

Komentáře k receptu