Šunkové závitky s bylinkovou kaší
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 500 g Rajčata
- 500 g Celer řapíkatý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 150 g Šunka dušená
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 8 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 23.9 mg
- Draslík 1992.5 mg
- Vláknina 23831.4 mg
- Vitamín A 23831.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. 
- 
                                2Jednu cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, podusíme na oleji. Přidáme omytá, pokrájená rajčata a omáčku chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme polovinu rozsekané petrželky. 
- 
                                3Celer a žampiony očistíme a krájíme na plátky. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme. Vše osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. 
- 
                                4Plátky šunky potřeme celerovou nádivkou a zavineme. Převážeme nití, opečeme po všech stranách na 2 lžících másla. 
- 
                                5Uvařené brambory scedíme a rozmixujeme. Zašleháme mléko a zbylé máslo. Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme pažitku a zbylou nasekanou petrželku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        