Bazalková fritáta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Párky drůbeží lahůdkové
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 540.7 mg
  • Draslík 1982.1 mg
  • Vláknina 11279.5 mg
  • Vitamín A 11279.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepnutá vejce rozšleháme a smícháme s nakrájenou petrželí a bazalkou.

  • 2

    Směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

  • 3

    Na tenké plátky nakrájíme žampiony, rajčátka přepůlíme, na kolečka nakrájíme párky a zlehka osmahneme.

  • 4

    Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme poklicí a necháme smažit, dokud vejce neztuhnou.

Komentáře k receptu