Omelety jemné s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tresť vanilková
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 491.5 mg
  • Draslík 156.1 mg
  • Vláknina 37 mg
  • Vitamín A 37 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr, mléko, vanilku a špetku soli smícháme. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a po částech zamícháme mouku. Omelety můžeme péct v troubě i na pánvi.

  • 2

    Podáváme s ovocným salátem nebo dušenými jablky.

Komentáře k receptu