Brambory ve slupce s petrželkovým pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 1092.6 mg
 - Vláknina 13118.2 mg
 - Vitamín A 13118.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Uvařené brambory scedíme.
 - 
                                2
Z omyté petrželky otrháme lístky a spolu s oloupaným česnekem, nastrouhaným Parmezánem a piniemi je rozmixujeme. Do směsi vmícháme olej.
 - 
                                3
Z připravených brambor seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme, oloupeme a rozmačkáme spolu s vybranými vnitřky v míse. Vmícháme petrželkové pesto a směsí naplníme brambory.
 - 
                                4
Můžeme podávat s vařeným hovězím masem.