Čekankový salát s uzeným pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pstruh uzený
  • 30 g Ořechy lískové
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Grapefruity
  • 3 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 25.9 mg
  • Draslík 721.9 mg
  • Vláknina 13719.8 mg
  • Vitamín A 13719.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.4 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grapefruity oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Vybereme pecičky a šťávu zachytíme.

  • 2

    Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

  • 3

    Plátky uzeného pstruha nakrájíme na velikost sousta, oříšky nahrubo nasekáme a omytou pažitku nadrobno nakrájíme.

  • 4

    Z oleje, octa, grepové šťávy, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Přidáme do ní nasekanou pažitku.

  • 5

    Salátové přísady upravíme na talíře, posypeme oříšky a přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu