Neapolské lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Lasagne
  • 900 g Rajčata
  • 450 g Sýr Ricotta
  • 225 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.36 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 473.4 mg
  • Vláknina 3816.3 mg
  • Vitamín A 3816.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové lasagne vaříme asi 8 minut ve slané vodě se lžící oleje. Necháme okapat, opláchneme horkou vodou a položíme v jedné vrstvě na vlhkou utěrku. Přikryjeme druhou vlhkou utěrkou, necháme stát.

  • 2

    Omáčku na lasagne si připravíme tak, že na pánev dáme zbytek oleje, utřený česnek a smažíme cca minutu. Když začne česnek slabě hnědnout, přidáme čerstvá oloupaná rajčata (nebo sterilovaná bez šťávy), bazalku, sůl, pepř a cukr.

  • 3

    Snížíme teplotu, vaříme 35 minut. Můžeme dochutit kořením a cukrem. Sýr Ricotta ušleháme s máslem, nastrouhanou Mozzarelou a ochutíme kořením.

  • 4

    Lasagne skládáme tak, že nejprve vytřeme olejem zapékací nádobu a na dno položíme 3 kusy lasagní, pokryjeme třetinou omáčky, opatrně rozetřeme část sýrové omáčky. Takto pokračujeme do vyčerpání lasagní, vzninou 3 vrstvy. Navrch dáme zbylou omáčku.

  • 5

    Zakryjeme alobalem, pečeme 20 minut v troubě na 190°C, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut. Před podáváním necháme 10 minut stát, ozdobíme listy bazalky.

Komentáře k receptu