Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 450 g Rajčata
  • 140 ml Olej olivový
  • 0.08 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 391.5 mg
  • Vláknina 7672 mg
  • Vitamín A 7672 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky uděláme důlek, nalijeme olej, nasypeme sůl a vejce. Vidličkou suroviny rozmícháme, můžeme použít i mixér. Když je polovina mouky zpracovaná, začneme těsto hníst dlaněmi, ne však prsty. Znovu můžeme použít mixér. Hotové těsto přikryjeme, necháme 15 minut odpočinout.

  • 2

    Poté těsto rozdělíme na čtvrtiny a válečkem vyválíme na pomoučněném válu, můžeme použít i strojek na výrobu těstovin. Těstovinové pláty necháme asi 10 minut schnout na utěrce nebo pomoučněném povrchu. Pláty nakrájíme na 5 mm široké proužky, přičemž je sypeme lehce moukou. Nakrájené těstoviny necháme sušit, mezitím připravíme omáčku.

  • 3

    Suroviny na omáčku dobře nakrájíme, zamícháme a necháme přes noc v lednici.

  • 4

    Těstoviny vaříme ve vroucí slané vodě se lžící oleje asi 5 - 6 minut. Necháme okapat, propláchneme horkou vodou, opět necháme okapat. Teplé nudle dáme na mísu, studenou omáčku na ně a promícháme.

Komentáře k receptu