Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Rajčata
  • 225 g Těstoviny Fusilli
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 570 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 602.4 mg
  • Vláknina 2833.3 mg
  • Vitamín A 2833.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu nebo plecko nařízneme po celém povrchu asi po pěti centimetrech. Do každého řezu zasuneme klínek česneku. Maso dáme do zapékací formy a celé ho potřeme olejem.

  • 2

    Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220°C, během pečení maso potíráme výpekem.

  • 3

    Hotové maso obrátíme, přilijeme vývar nebo vodu, přidáme uvařené těstoviny a koření.

  • 4

    Rajčata smícháme s oregánem, solí a pepřem, směs nalijeme na maso. Zamícháme a pečeme ještě 20 - 30 minut, často promícháváme.

  • 5

    Hotový pokrm posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme rovnou z pečící nádoby nebo servírujeme na talíři.

Komentáře k receptu