Grilované jehněčí maso na medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Roketa
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 231 mg
  • Vláknina 7634.8 mg
  • Vitamín A 7634.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2375.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme sójovou omáčku s medem a prolisovaným česnekem. Dobře zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme v ledničce dvě hodiny.

  • 2

    Limetky oloupeme, pokrájíme na kostičky a zbavíme pecek. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s pokrájenou limetkou. Přidáme listy rokety, nasekanou čili papričku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do ledničky.

  • 3

    Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Jehněčí grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. V průběhu ještě několikrát potřeme marinádou.

  • 4

    Podáváme spolu s limetkovou salsou.

Komentáře k receptu