Jehněčí maso se zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 kg Hrášek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 716.1 mg
  • Vláknina 27185 mg
  • Vitamín A 27185 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1666.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné jehněčí maso pokrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a maso posypané sladkou paprikou orestujeme dozlatova.

  • 3

    Následně přilijeme opatrně horkou vodu, osolíme a vaříme pod pokličkou do doby, než bude maso poloměkké.

  • 4

    Pak přidáme čerstvý zelený hrášek, kostičky oloupaného rajčete a vše vaříme do změknutí.

  • 5

    V trošce vody rozmícháme dohladka mouku a pomalu zamícháme k vařenému hrášku s masem a dochutíme solí.

  • 6

    Jehněčí s hráškem servírujeme posypané s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu