Avokádový salát s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 3 ks Avokádo
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1584.7 mg
  • Vláknina 40783.2 mg
  • Vitamín A 40783.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.3 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý salát natrháme na kousky. Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi. Hrášek a fazolky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.

  • 2

    Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s octem, pomerančovou šťávou, hořčicí, olejem, solí, pepřem a cukrem.

  • 4

    Na talíře rozdělíme kousky salátu, hrášek, fazolky a avokádo. Vše pokapeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme piniemi.

Komentáře k receptu