Crostini s marinovaným pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Mrkev kořen
  • 30 g Pórek
  • 200 g Pstruh
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Citronová kůra
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 30 g Šalotka
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 20 g Fenykl sladký - hlíza
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Křen
  • 5 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 382.8 mg
  • Vláknina 3224 mg
  • Vitamín A 3224 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky pstruha položíme na porcelánovou mísu. Na marinádu oloupeme a na kostičky nakrájíme šalotku. Kopr opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Smícháme kopr, šalotku, citronovou kůru i šťávu a přimícháme nasekanou zeleninu. V hmoždíři utlučeme pepř, hořčičné semínko, nové koření, sůl a cukr. Přidáme k marinádě a promícháme.

  • 2

    Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky pstruha, přikryjeme fólií a zatížíme prkénkem. Dáme odležet na 2 hodiny do chladničky.

  • 3

    Před podáváním nakrájíme chléb na kousky a na pánvi je dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Plátky pstruha šikmo nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu rozmícháme s křenem a crostini potřeme. Obložíme marinovaným pstruhem a podáváme.

Komentáře k receptu