Pomerančový dort (pro menší dortovou formu)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Pomerančová kůra
  • 1 šálek Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 213 mg
  • Vláknina 9682.3 mg
  • Vitamín A 9682.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme po částech cukr, zlehka vmícháme žloutky, pomerančovou kůru, mouku a naposled tekuté máslo.

  • 2

    Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.

  • 3

    Hotový dort zakapeme pomerančovou šťávou a potřeme polevou, kterou připravíme tak, že ve vodě smíchané s pomerančovou šťávou svaříme za stálého míchání cukr.

Komentáře k receptu