Pomerančový dort se smetanou a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 120 g Čokoláda bílá
  • 80 g Cukr krupice
  • 120 ml Voda pitná
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 kávová lžička Želatina
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Rýžový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 222.7 mg
  • Draslík 137.2 mg
  • Vláknina 1510.7 mg
  • Vitamín A 1510.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lžičku želatiny necháme pět minut bobtnat v 40 ml vody. Čokoládu rozehřejeme a necháme vychladnout. Z třetiny smetany ušleháme šlehačku, ze dvou bílků sníh, dva žloutky smícháme s třetinou cukru a vmícháme čokoládu, želatinu, šlehačku a sníh. Směs dáme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečící papírem a mrazíme ji dvacet minut. Stejně připravíme pěnu z bílé čokolády, přidáme ji do formy a opět zamrazíme. Tak postupujeme i s pěnou ze zbylé čokolády, vložíme do formy a uložíme na dvě hodiny do chladničky.

  • 2

    Utřeme cukr, škrob, žloutky. Mléko, smetanu, kůru zahřejeme do varu a přimícháme k žloutkové směsi. Směs povaříme v rendlíku do zhoustnutí, přidáme likér.

  • 3

    Dort ozdobíme šlehačkou a podáváme ho s pomerančovým krémem.

Komentáře k receptu