Terlánská vinná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 919 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 303.9 mg
 - Draslík 702.3 mg
 - Vláknina 3189.8 mg
 - Vitamín A 3189.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar, bílé víno a zahřejeme. Přidáme žloutek rozkvedlaný se smetanou a polévku na mírném ohni za stálého míchání zahříváme - nevaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme skořicí.
 - 
                                2
Bagetu nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na rozehřátém másle je dozlatova opečeme.
 - 
                                3
Krajíčky bagety rozdělíme do 4 talířů, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou pažitkou.