Sečuánská ryba
Suroviny
- 60 g Šunka dušená
- 450 g Treska aljašská
- 280 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 6 ks Kaštany jedlé
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 6 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 10 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 897.7 mg
- Vláknina 967.3 mg
- Vitamín A 967.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké, osolíme a opepříme. Vejce ušleháme s moukou a vínem, maso obalíme v mouce a ponoříme do těsta.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a rybu smažíme dozlatova, necháme okapat. V pánvi ponecháme lžíci oleje, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, zázvor, pokrájené chilli papričky, vodní kaštany pokrájené nadrobno a jarní cibulku. Smažíme asi 1 minutu, přidáme ocet, pepř a sojovou omáčku. Důkladně promícháme a vaříme ještě 1 minutu. Vyjmeme zeleninu a dáme stranou.
-
3
Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lžíci horkého vývaru smícháme se škrobem a vodou, vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Přidáme cukr, vrátíme do omáčky rybu, zeleninu, prohřejeme a ihned podáváme s rýží. Zdobíme čerstvou chilli papričkou.