Ovčí sýr s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sýr Feta
  • 1000 g Mangold
  • 100 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.33 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 1448.8 mg
  • Vláknina 24844.8 mg
  • Vitamín A 24844.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 157.9 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme a osmahneme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme krájený košťál a podusíme 4 minuty. Potom do pánve vložíme pokrájené mangoldové listy a dusíme ještě 2 minuty. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Ovčí sýr krájíme na plátky. Lístky tymiánu smícháme se 4 lžícemi oleje, solí a pepřem. Sýr urovnáme do zapékací mísy, pokapeme ochuceným olejem a grilujeme v troubě asi 4 minuty.

  • 4

    Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky. Mangold rozložíme na talíře, obložíme ovčím sýrem a ozdobíme praženými piniemi.

Komentáře k receptu