Pražský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Šunka dušená
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 655.2 mg
  • Draslík 709.3 mg
  • Vláknina 1534.5 mg
  • Vitamín A 1534.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme silnější řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a necháme v rozpáleném sádle opéct dorůžova.

  • 2

    Podlijeme je vývarem a necháme dusit.

  • 3

    Připravíme míchaná vejce na másle, kterými pak na talíři každý řízek do poloviny obložíme. Z druhé poloviny řízek ozdobíme nakrájenou šunkou a hlávkovým salátem. Přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu