Krevety dušené na lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 175.1 mg
  • Vláknina 4690.1 mg
  • Vitamín A 4690.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.

  • 2

    Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu