Krevety dušené s rajčaty a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 334.3 mg
  • Vláknina 6795.8 mg
  • Vitamín A 6795.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Rýži uvaříme v dostatečném množství vody, pak přecedíme přes síto a necháme okapat.

  • 3

    Masox rozpustíme v 0,5 l horké vody a necháme krátce provařit.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidáme uvařenou rýži, nakrájená rajčata, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu. Vše promícháme, vložíme krevety a přikryté pokličkou necháme na mírném ohni 10 minut dusit, dokud nejsou krevety měkké.

  • 5

    Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu