Zarzuela
Suroviny
- 300 g Parmice
- 400 g Filé rybí
- 300 g Chobotnice
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Mušle slávky
- 5 g Mandle
- 100 g Chléb pšeničný (bílý)
- 1500 ml Vývar rybí
- 150 ml Víno bílé
- 80 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 16 ks Garnát obecný
- 1 špetka Šafrán
- 6 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 80 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1868 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 160 g
- Sodík 2237 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 1535.3 mg
- Vláknina 5206 mg
- Vitamín A 5206 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Parmici nachovou, bílé filé a chobotničky nakrájíme na 4 cm velké kousky. Vložíme do hrnce s rybím vývarem a přivedeme k varu, vaříme dokud se neodpaří polovina vývaru. 
- 
                                2Pastu picada připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, do něho přihodíme chlebové kostičky a smažíme 2-3 minuty. V poslední minutě přidáme česnek. Odstavíme, vložíme do kuchyňského robotu spolu s oloupanými praženými mandlemi a petrželkou. Zpracujeme na hladkou pastu, můžeme přilít vývar. 
- 
                                3V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, chilli papričku a česnek, mletou papriku a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přidáme šafrán, víno, konzervovaná rajčata a zbývající vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zvolna vařit. 
- 
                                4Zbylý olej rozehřejeme v jiné pánvi a na středním plameni v něm osmažíme rybí maso a chobotničky. Vyjmeme, na olej dáme vyloupané garnáty s ocasem a smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme brandy. Opatrně alkohol zapálíme a necháme shořet. Poté dary moře vyjmeme. 
- 
                                5Do vroucího vývaru dáme černé mušle a zvolna vaříme 2-3 minuty, dokud se neotevřou. Zavřené vyhodíme. Všechny dary moře vrátíme do pánve s rajčatovou omáčkou, přidáme pastu picada a promícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne a dary moře nezměknou, solíme dle chuti. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        