Vaječný salát s červenou čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Slanina vepřová
  • 100 g Rukola
  • 100 g Čočka červená
  • 200 g Salát Polníček
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 380.8 mg
  • Draslík 393.3 mg
  • Vláknina 6239.8 mg
  • Vitamín A 6239.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku vaříme v osolené vodě asi 15 minut, potom ji scedíme a v sítu propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), vyjmeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 3

    Polníček a rukolu omyjeme, rukolu můžeme natrhat na kousky.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi dokřupava.

  • 5

    Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Nakonec zašleháme olej a přidáme opečenou slaninu.

  • 6

    Polníček, rukolu, vejce a čočku upravíme na talíře a zalijeme částí zálivky. Zbylou zálivku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu