Velikonoční věnec s rozinkami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 80 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 g Mandle plátky
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 40 g Med včelí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 22.3 mg
  • Draslík 227.7 mg
  • Vláknina 5720 mg
  • Vitamín A 5720 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažném mléce rozpustíme droždí s 1 lžící cukru. Smícháme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, 100 g mandlí a 80 g změklého másla. Vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme je přikryté kynout asi 30 minut, potom zapracujeme rozinky a necháme kynout dalších 30 minut.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme váleček asi 70 cm dlouhý a upleteme cop. Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujeme věnec a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

  • 3

    Svaříme med se 100 g mandlí, smetanou a 50 g másla. Asi po 20 minutách pečení potřeme věnec medovou směsí, dopečeme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu