Pečená jehněčí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Petržel - nať
  • 1200 g Jehněčí kýta
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1287.9 mg
  • Vláknina 4132 mg
  • Vitamín A 4132 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem.

  • 2

    Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu.

  • 4

    Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě.

Komentáře k receptu