Jehněčí kýta pečená na bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3000 g Jehněčí kýta
  • 1500 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1029 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 256.5 mg
  • Draslík 1958.3 mg
  • Vláknina 11077.1 mg
  • Vitamín A 11077.1 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Vše přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme tymián.

  • 2

    Kýtu vykostíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Maso přendáme do mísy s bramborami. Pečeme při 210 °C 35 minut.

  • 3

    Poté maso zabalíme na 10 minut do alobalu.

  • 4

    Brambory zalijeme horkým vývarem a pečeme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu