Artyčokový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám Vysočina
  • 50 g Rukola
  • 50 g Salát Polníček
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 ks Čekanka
  • 16 ks Artyčoky sterilované
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Kerblík
  • 4 polévková lžíce Mléko kefírové
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 274.4 mg
  • Vláknina 4073.5 mg
  • Vitamín A 4073.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapané artyčoky podusíme na rozehřátém oleji. Poté je nakrájíme na kousky. Očištěnou čekanku nakrájíme, salám pokrájíme na kolečka a očištěnou a zrníček zbavenou papriku na proužky.

  • 2

    Polníček s rukolou opereme, osušíme a všechny přísady promícháme v míse.

  • 3

    Zakysanou smetanu smícháme s kefírem, vývarem a ořechovým olejem. Bylinky opláchneme, osušíme, jemně nasekáme, vmícháme do salátu a na závěr vše smícháme se zálivkou.

  • 4

    Salát upravíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu