Pasta Caprese s olivami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 250 g Mozzarella
  • 100 g Olivy černé
  • 10 g Bazalka
  • 500 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 507.3 mg
  • Vláknina 6172.3 mg
  • Vitamín A 6172.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus, slijeme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, mozzarellu nakrájíme na větší kousky. Olivy rozpůlíme, oloupaný česnek nadrobno nasekáme.

  • 3

    K těstovinám přidáme mozzarellu a rajčata a vše dobře promícháme s olivami a bazalkou nakrájenou na proužky. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme.

  • 4

    Pokrm podáváme ozdobený lístky bazalky.

Komentáře k receptu