Plněné kedlubny s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Brokolice
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 400 g Sýr sójový - Tofu
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Kedlubna
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1.12 polévková lžíce Olej sezamový
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 632.5 mg
  • Vláknina 20752.3 mg
  • Vitamín A 20752.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.

  • 3

    Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.

  • 4

    Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.

  • 5

    Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.

  • 6

    Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.

Komentáře k receptu