Kedlubny plněné uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kedlubna
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 30 g Cibule
  • 40 g Strouhanka
  • 15 g Citronová kůra
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 518.8 mg
  • Vláknina 11567.5 mg
  • Vitamín A 11567.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném ohni podusíme asi 7 minut. Kedlubny vyjmeme a necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky, vložíme do mísy, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme, kedlubnám uřízneme vršky, vnitřky trochu vydlabeme, a masovou směsí naplníme. Vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.

  • 3

    Ještě teplé kedlubny podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu