Kedlubny plněné hráškovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 600 g Kedlubna
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 200 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 167.3 mg
  • Draslík 584 mg
  • Vláknina 11475.8 mg
  • Vitamín A 11475.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme, větší rozpůlíme, vršky skrojíme a vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly přibližně centimetr silné. Vydlabané kedlubny i kousky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme pět minut. Vydlabané kedlubny vyjmeme, řeznou plochou položíme na utěrku. Kousky kedluben zůstaly ještě ve vodě, slijeme, kousky necháme okapat, přendáme je do máslem vymaštěného pekáče.

  • 2

    Příprava náplně: máslo rozpustíme v kastrolu, přidáme hráše, poté hrášek rozmixujeme, za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme do zhoustnutí. Krém necháme trochu vychladnout, dle chuti osolíme, opepříme, vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr.

  • 3

    Vydlabané kedlubny naplníme krémem, vyskládáme na pekáč a mezi vydlabané kedlubnové kousky. Na každou položíme plátek sýra, podlijeme 100 ml zeleninového vývaru a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme 30 minut. Upečené necháme chvíli odstát a při servírování posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu