Roštěnky na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 1 g Nové koření celé
  • 1 g Pepř černý celý
  • 1 g Tymián sušený
  • 250 g Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1409 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 941 mg
  • Vláknina 4151.8 mg
  • Vitamín A 4151.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a zpěníme ji v kastrole na oleji. Přidáme maso a lehce ho z obou stran opečeme. Podlijeme trochou horkého vývaru, přidáme rajčatový protlak, nové koření, bobkový list, tymián, pepř a zvolna podusíme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a cukr. Maso vrátíme do omáčky, přidáme rajčata nakrájená na osminky a vše krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu