Jahodová pěna s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 800 g Jahody zahradní
  • 125 ml Sherry brandy
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Želatina
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Meduňka
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 531.5 mg
  • Draslík 713.7 mg
  • Vláknina 18475 mg
  • Vitamín A 18475 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 224 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme.

  • 2

    Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha.

  • 3

    Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny.

  • 4

    Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet.

  • 5

    Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou.

Komentáře k receptu