Jahodová pěna s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Cukr moučkový
  • 150 g Tvaroh měkký
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.6 dl Sirup Monin - jahodový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 250.3 mg
  • Draslík 315.6 mg
  • Vláknina 6052 mg
  • Vitamín A 6052 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 311.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, umyjeme. Do misky dáme tvaroh, cukr, citrónovou šťávu, vanilkový cukr, dva žloutky, vsypeme jahody s mlékem a ovocnou šťávou a mixérem všechno dobře rozmixujeme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který vařečkou vmícháme do pěny.

Komentáře k receptu