Brambory s hořčicí a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Jablka
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 1421.8 mg
  • Vláknina 23031.2 mg
  • Vitamín A 23031.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme a vložíme do hrnce. Smetanu smícháme s vývarem a hořčičným semínkem, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na brambory a dusíme 15 minut. Potom necháme brambory částečně vychladnout.

  • 2

    Očištěnou cibulku nakrájíme na delší kousky. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Do pekáčku vložíme brambory se šťávou, jablky a cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme špetkou muškátu a okořeníme majoránkou. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr.

  • 4

    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 15 minut.

Komentáře k receptu