Bramborové knedlíky s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 174.8 mg
  • Draslík 600.1 mg
  • Vláknina 9248.2 mg
  • Vitamín A 9248.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 214.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce 25 minut, slijeme je, oloupeme a ještě horké rozmačkáme. Rozložíme je na talíř a necháme částečně vychladnout.

  • 2

    K bramborové hmotě přidáme tvaroh, cukr, vejce, mouku a dřeň vydlabanou z vanilkového lusku. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme 15 minut odpočinout.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut. Když knedlíky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.

  • 4

    Na pánvi na rozehřátém másle opražíme strouhanku a přimícháme vanilkový cukr. Směsí posypeme knedlíky a podáváme.

Komentáře k receptu