Tacos s trhaným hovězím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 450 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 120 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Salsa rajčatová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 113.4 mg
  • Vláknina 4250.3 mg
  • Vitamín A 4250.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.

  • 2

    V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.

  • 3

    Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.

  • 4

    K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.

  • 5

    Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu