Tacos s mečounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Filé z mečouna
  • 3 ks Chilli paprička
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 6 ks Tortilla
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 983.2 mg
  • Vláknina 34633.2 mg
  • Vitamín A 34633.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky z mečouna grilujeme na grilu 2-3 minuty z každé strany. Necháme trochu vychladnout, odstraníme kůži a rybu nadrobíme do mísy.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nasekanou cibuli a zelené čili. Smažíme asi 5 minut, až bude cibule měkká.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostky. Přidáme k cibulové směsi, promícháme, přidáme rybu a dusíme 5 minut při nízské teplotě. Přidáme nasekaný koriandr a dusíme 1-2 minuty, okořeníme dle chuti.

  • 4

    Kukuřičné tortilly napaříme, aby byly ohebné, na každou položíme trochu salátu a rybí směs. Přehneme na polovic a podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu