Mořský okoun na sladko-kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kompot ananasový
  • 150 g Kompot mandarinkový
  • 250 ml Vývar rybí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Okoun - filety
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 0.8 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 242.7 mg
  • Vláknina 2860.3 mg
  • Vitamín A 2860.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté filety osušíme, zakapeme citronovu šťávou, vložíme na rozpálený olej a smažíme po obou stranách 4 minuty. Filety osolíme a opepříme, poté vyjmeme, uchováme v teple.

  • 2

    Cibulky očistíme, oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na olej po filetech. Cibulku restujeme 3 minuty, přidáme nastrouhaný zázvor.

  • 3

    Všechno ovoce necháme okapat (ananasovou šťávu uchováme), vložíme k cibulce, osolíme, opepříme, zalijeme ananasovou šťávou a vývarem. Vmícháme rajský protlak, dle potřeby dochutíme, přidáme chilli omáčku a vše ještě povaříme 6 minut.

  • 4

    Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu