Pečený losos s omáčkou z kvajávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 120 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 6 ks Kvajáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 1131.6 mg
  • Vláknina 12250.8 mg
  • Vitamín A 12250.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 242 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu ponecháme stranou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 4 minuty na mírném plameni.

  • 3

    Dužinu z kvajávy smícháme s vývarem a ostrou paprikovou omáčkou. Vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne, udržujeme teplou.

  • 4

    Steaky z lososa potřeme z jedné strany olejem, okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme rýhovanou pánev a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, až bude spodní strana zlatavá, pak potřeme steaky olejem a obrátíme.

  • 5

    Hotové steaky přendáme na nahřátý talíř a podáváme v omáčce ozdobené proužky červené papriky. Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu