Kuře na sherry s paprikou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1400 g Kuře
  • 250 ml Sherry brandy
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 998 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 838.1 mg
  • Vláknina 3321.3 mg
  • Vitamín A 3321.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Porce po všech stranách posypeme mletou paprikou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme maso, přidáme nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek. Vše krátce opečeme. Přilijeme sherry a vývar. Povaříme asi 12 minut, přiklopíme pokličkou a necháme dalších 12 minut zvolna táhnout. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu