Rizoto po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1966 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 528.1 mg
  • Vláknina 11881.5 mg
  • Vitamín A 11881.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát.

  • 2

    Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu