Rizoto po milánsku s houbami a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 5.6 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1356 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 710.3 mg
  • Vláknina 10237.8 mg
  • Vitamín A 10237.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

  • 2

    Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.

  • 3

    Stranou upražíme na proužky pokrájenou slaninu. Po usmažení plátky ještě pokrájíme na drobné kousky a dáme stranou. Na pánev dolijeme trochu oleje a na plátky nakrájené žampiony osmahneme do měkka.

  • 4

    Slaninu a houby přidáme k rýži, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, přidáme petrželku, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu