Červená čočka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Čočka červená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.09 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 767.8 mg
  • Vláknina 24733 mg
  • Vitamín A 24733 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou čočku propláchneme vodou, spolu s bobkovými listy vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky vodu slijeme, čočku propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou mrkev a cibuli krájíme na proužky asi 3 cm dlouhé, špenát omyjeme, nahrubo nasekáme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek. Nastrouhaný čerstvý zázvor na oleji krátce osmahneme, vmícháme cibuli a mrkev, smažíme asi 2 minuty. Všechny přísady vyjmeme a dáme stranou na talíř. Nasekaný špenát chvíli podusíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi.

  • 4

    Zeleninu a čočku přidáme ke špenátu a vše promícháme. Ochutíme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.

Komentáře k receptu