Mořský okoun v rajčatovo-cibulové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Okouník mořský
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 1248.2 mg
  • Vláknina 6601 mg
  • Vitamín A 6601 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu opláchneme, osušíme a po obou stranách několikrát příčně nařízneme. Do zářezů vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Oloupeme zázvor a najemno nasekáme. Papričky očistíme a nasekáme na tenké kroužky. Troubu rozpálíme na 200 °C.

  • 2

    Rozpálíme přepuštěné máslo a krátce na něm osmahneme římský kmín a bobkové listy. Přidáme cibuli a orestujeme dozlatova. Vmícháme česnek, zázvor, chilli a kurkumu a opékáme ještě cca 2 minuty. Nakonec přidáme jogurt, rajčata, přilijeme 50 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí a zakryté vaříme cca 15 minut.

  • 3

    Rybu vložíme do pekáčku, pokryjeme rajčatovou směsí a na střední liště trouby pečeme 20-25 minut. Poté ihned podáváme např. s rýží basmati.

Komentáře k receptu