Brambory pečené na cibulce (šťouchané)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1500 g Brambory
  • 3 g Kmín celý
  • 100 g Cibule
  • 100 g Tuk
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 639.6 mg
  • Vláknina 7903 mg
  • Vitamín A 7903 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, oloupané brambory překrájíme na menší kousky, zalijeme je vlažnou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v pánvi na tuku osmahneme dorůžova. Na cibuli vložíme rozšťouchané brambory, rozetřeme je po celé ploše a v troubě je krátce zapečeme.

  • 4

    Opečené brambory pomocí lžíce vykrajujeme do tvaru noků.

Komentáře k receptu